Jdi pořád dopředu, neohlížej se, jde za tebou tvůj stín.

Umíš růst?

28. 2. 2009 8:19
Rubrika: Moje zásady | Štítky: Umíš růst?

 

Umíš růst ?

Co pro nás znamená růst ?

Pojďme se na to podívat blíže. Na začátku je vždycky semínko, které Bůh s láskou zasadí zde na zemi a čeká až vzejde. Když sázíme na zahradě semínko, dbáme, aby mělo dobrou půdu a hnojivo. Tedy Otec nám dává půdu na zemi, je to šance prožít si život zde a vyrůst k němu. Dává nám tu nejlepší půdu, růst v Ježíši Kristu. Hnojivo je láska, kterou nám vložil Bůh do srdce a ta láska je Bůh. Je v každém člověku a je potřeba ji rozvinout a dát jí možnost, aby rostla.

Každé semínko musí zemřít samo v sobě. Rozloupnout slupku a najednou je v něm tolik síly, že začne samo růst. Zakořeňuje a vyráží první lístky, roste neuvěřitelně rychle a ani se nenadějeme, je z něj krásný strom.

Každý z nás je semínko a pak strom. Jsou různé stromy a všechny rostou k nebi. Tak i v nás musí zemřít všechno to staré. Co to je? Je to naše sobeckost vládnout sám sobě a druhým. Naše Já ustoupí lásce a my z této lásky budeme čerpat a neuvěřitelně rychle růst. Jaká láska v nás poroste? Pojďme se na to podívat.

Když strom začíná růst připevníme ho ke kůlu, aby odolával větru a nešvarům počasí. Tak i nás si Otec připoutal k sobě, aby nás chránil před nástrahami života. Dává nám v životě milost a požehnání. Ten kůl je naše víra v Boha. Máme se čeho držet v těch nejtěžších chvílích a zkouškách v našem životě. Pokud je strom dobře zalévaný, dobře roste. Pokud člověk vždy čerpá z Boha, jde tím správným směrem. Je potřeba stromu ořezat některé větve, aby měl světlo, aby nebyl hustý, aby dobře rostl a hlavně zesílil. Tyto rány obvážeme a ošetříme, aby se zahojili. A tady začíná náš Kříž. Otec nám z lásky a milosti nakládá kříže, tedy odřezává ty nepotřebné větve, aby jsme sami přišly na to co je pro nás dobré a míza v nás šla do těch správných míst. Abychom jsme nemrhali tam, kde nic nevzejde a neztrácely zbytečně sílu. Jak se říká, neinvestovali do těch planých větví. Jedině On dokáže tyto rány obvázat a zahojit. Co jsou to pro nás kříže? Může to být nemoc, zklamání, bolest, ztráta někoho,.........atd a jsou tu i denní malé kříže, všední běžné starosti a trápen, neteče voda, dostal jsem pětku, nemám práci.......Učíme se vyrovnávat s životem a ranami a tak rovnat svoje větve správným směrem.

Často člověk kříž odhodí, ale pak přestává růst, zakrní, nebo roste bujně, všehochuť, nebo ho nepřijme. Zahořkne a začne růst na tom špatném místě znovu, tak jako na stromě některé ořezané větve, které je potřeba znovu ořezat a jsou pak větší rány. Po ořezání strom pocítí, že něco ztratil a vydá ze sebe všechno. Po řezu vyraší nové silnější větve, na těch správných místech. Tak i mi jsme po překonání svých křížů silnější. Máme zkušenosti a víme už co je dobré a správné v té oblasti ve které jsme kříž nesly, prožili a vyrostli. Strom začne kvést i mi, když máme zkušenosti kveteme, jsme proměněni a ovlivňujeme svým chováním a jednáním okolí. Začneme pomáhat druhým. Tak jako se z květu na stromech napije včela, napije se z nás každý Boha, neboť, to dobré v nás činí On. Čím více se umenšujeme a zapíráme sami sebe, tím více On v nás roste, působí a mění nás. Tedy rosteme správně k nebi.

Každý strom má jiné ovoce. O ovoce je potřeba se starat, neboť nám jej může napadnout hmyz, plísně atd... Také náš strom, až odkvete ponese ovoce a také můžeme být napadeni. Jak? Jdeme správným směrem, ale setkáváme se v životě s jiným přesvědčením, vyznáním, které není od Boha Otce v Ježíši Kristu a naše ovoce může přijít nazmar, plísní, hmyzem. Může se nakazit bludy. Tedy práce nazmar a v dílo v nás se zkazí, ale na stromě se většinou nezkazí všechno ovoce, tady má každý naději. Strom, který má špatné ovoce postříkáme postřikem. Naše ovoce zachrání náš Otec v Ježíši a Duchu Svatém. Nebudu psát postřikem, to by bylo brutální, ale láskou, nekonečnou a nezměrnou láskou, milostí a shovívavostí s námi lidmi. Pak na stromě ovoce dozrává a je chutné i nádherné na pohled. Také mi poneseme takové ovoce. Budeme se stávat pomalu Ježíšem a následovat Ho v jeho lásce. Co to je naše ovoce? Jsou to skutky lásky. Znamená to, že láska ze začala naplno rozdávat v nás a rozmnožovat pro druhé.

Pak je sklizeň. Všechny druhy ovoce dáme do koše, do sklepa a pak se z něj radujeme a požíváme jej( žijeme z něj). Druhů ovoce je spousta, aby byla hojnost. Tak i naše ovoce bude někdo jednou trhat. Kdo? Je jenom jeden zahradník a tomu přísluší trhat naše ovoce. Naše ovoce je láska, dobré hodnoty, charakter,.... to ovoce jsme mi sami. Náš Otec všemohoucí Bůh jej utrhne a dá je do ráje. Protože je spousta druhů ovoce. Je i spousta druhů lidí. Od Žida třeba až po Araba. Jak psáno, budou vedle sebe sedat a léhat lev s jehnětem. Budeme žít jeden s druhým a jíst ovoce společně jednoho a toho druhého s Otcem, Ježíšem, Duchem Svatým, všichni dohromady. Tedy budeme se milovat . Budeme všichni sjednoceni v Bohu a On v nás.

Rosteš dobře tím správným směrem? Jestli jo, těším se na Tebe v nebi a na Tvé ovoce.

 

D.S

P016042 - Doteky 1119.mp3

Zobrazeno 1712×

Komentáře

růžetrnitá

Příšerně sentimentální a vlastně o ničem.

nebe7

Ahoj pro tebe je to možná sentiment, respektuji to, ale pro mne je to naděje, je to podle Bible jak růst. Je to o naději a o lásce kterou nám dává Otec svou péčí, kterou dostává každý. Mohla jsem tam napsat ještě jak je psáno v písmu o suchém stromu, který bude vyťat, ale nechci brát lidem naději.

pastorasi

Hezké zamyšlení.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio