Jdi pořád dopředu, neohlížej se, jde za tebou tvůj stín.

Křížová cesta, šestý díl

11. 3. 2009 0:15

 

Křížová cesta šestý díl vzkříšení

Co se děje s Ježíšem v hrobě? Pojďme se na to podívat. Člověk je obrazem Boha, to znamená, že jsme podobní Bohu. Bůh je svatý. I my jsme svatí jenom musíme dojít k plnosti svatosti. Jak ? Láskou. Bezpodmínečnou láskou, kterou nás učí Bůh. Máme tři složky, smrtelné tělo, duši a ducha. Smrtelné tělo se rozpadne v prach a při vzkříšení dostaneme nové oslavené tělo nesmrtelné. Co to je oslavené ? To je svaté nesmrtelné tělo lásky sjednoceno s Otcem.

Ježíš zanechal na krátkou chvíli své tělo v hrobě, který byl zavalen kamenem. Ten kámen je pro lidstvo tajemstvím jak se tohle děje. Je to přechod ze starého zákona do nového. Ale my můžeme jít i za ten kámen. Pojďme se na to podívat. Ježíš se stal po smrti vítězem Králem a Pánem nebe i země neboť zvítězila láska a položila zlo na lopatky NENÁSILÍM. Ježíšova duše a duch sestoupila z hrobu do pekla. Proč do pekla ? Ježíšova cesta totiž ještě nekončí. Ježíš v pekle zvěstoval radostnou zvěst. I peklu bylo potřeba povědět kdo je Pánem všeho. Co víc to pro peklo znamená je pro nás zatím tajemstvím. Pak Ježíšova duše a duch vstoupila do nebe. Zde byla radostná zvěst zvěstována i nebi. A to je pro nás dalším tajemstvím které si pro nás Otec nechal až na věčnosti. Ježíšův Duch Svatý se vrátil do těla Ježíše a Otec náš Bůh všemohoucí Ho vzkřísil z mrtvých. Ježíšovo tělo Otec učinil nesmrtelným tělem lásky. Zatím, ale nebyl Ježíš oslaven v nebi v nesmrtelném těle. Ježíš zářil oslnivým světlem lásky, jako budeme jednou my zářit láskou. Proto Ho jeho učedníci nepoznali. Ježíši zbělela tvář jasem, úplně se změnil jeho výraz a je k nepoznání, Ježíš září jako Bůh.

I z nás bude jednou vyzařovat láska. I my máme zářit láskou již zde na zemi i když zatím bez jasu. Ježíšova cesta ještě nekončí. Potkává Magdalénu svou učednici. Proč právě ji? Ježíš nebyl ještě v nebi oslaven a pořád dává, nemyslí na sebe ale na nás. Je to jedna z další nadějí pro nás. Magdaléna byla Obrácená hříšnice a po odpuštění hříchů následovala Krista. Zde je vidět jak je Bůh milosrdný, shovívaví a dává najevo, že i po smrti Ježíše, který vstal z mrtvých se bude o nás starat, pečovat o svoje ovečky o ty, které nalezl a přivedl do stáda i o ty ztracené jak se dozvíme dál. Že na nás nezapomněl a nezapomene. Je to právě žena, kterou si Ježíš volí jako první. Je to po radostné zvěsti a o zmrtvýchvstání Ježíše nová událost, tedy naplnění nového zákona, že Ježíš bude zvát nejen muže jak tomu bylo doposud ve starém zákoně do služby, ale i ženy. Ne že by měli přednost před muži, ale nastal čas nových věcí proto nový zákon. Tak i my ženy, když jsme voláni hlasem Pána máme mu sloužit, tak jako muži. Petr běží k hrobu a nevěří ženám a dívá se do prázdného hrobu. Tak i my často nevěříme novým věcem, které nám zběluje nový zákon a tak jako Petr pořád nahlédáme do prázdného hrobu, kde už dávno nic není jenom prázdné pruhy plátna, tedy hledáme podstatu ve starém zákoně, než pochopíme, že nastal čas velký nových změn v novém zákoně a do dnešního dne tyto změny nejsou u konce které jsou v písmu, neboť Bůh nám odhaluje svou pravdu a lásku postupně. Nikdo z nás by pravdu neunesl najednou. Tak i my máme otevřít oči a dívat se do nového zákona.

Ježíš Král a Pán nebe i země usedl po pravici Boha Otce a Bůh ho oslavil tím, že nám seslal Ducha Svatého. A byla mu dána velká sláva. Před jeho slávou musí pokleknout každé koleno na nebi a na zemi i pod zemí. Jeho sláva je láska. Ježíšova cesta pokračuje dál. Ještě než byl na zem seslán Ducha Svatý Ježíš sestoupil z nebe na zem a ukázal se svým učedníkům. Co to pro nás znamená, že je Ježíš pořád s námi, že nás pořád miluje a stará se o nás.( V Duchu Svatém) I dnes se Ježíš ukazuje svým učedníkům ve svém Duchu Svatém. Je jen jeden pastýř a ovce znají jeho hlas a jdou za ním. Tak i my máme jít jenom za Ježíšem za nikým jiným. Ježíš učinil ještě mnoho zázraků a ukázal učedníkům cestu, kterou máme i my pokračovat a učit jeden druhého. Je to cesta lásky k němu a k Otci.

Co to pro nás znamená, že Ježíš vstal po třech dnech z mrtvých, tedy ráno podle židovského kalendáře ?. Je to čas. Čas, který musí trvat a naplnit se. Je to čas, který je dán lidstvu, než budou vzkříšeni všichni. Je to čas pro ostatní. Ještě se musí narodit spoustu duši, které s námi budou společně v nebi. Ještě je spoustu duší, které se musí obrátit než my budeme všichni vzkříšeni, je to čas pro druhé. Je to čas na dílo Boží, aby pokračovalo. I zde Ježíš s Otcem dávají. Dávají čas každému vrátit se domů. I my jednou vstaneme při posledním soudu všichni do jednoho z mrtvých. Aby ti kdo milovali vstali k životu věčnému v lásce navěky a ti kdo lásku zavrhli tedy v Ježíši, Otci i Duchu Svatém, podruhé zemřeli na věky věků. Jestli je ještě tady naděje to je pro nás tajemství.

Ježíšovi učedníci Ježíše nepoznali. I my Ježíše často nepoznáváme, když k nám mluví prostřednictví lidí, věcí, myšlenky, knihy nebo On sám.

V Ježíšovo vzkříšení nevěřil jeden učedník, který zmrtvýchvstalého Krista neviděl hned na vlastní oči Tomáš. Tak i někteří z nás nevěří a chtějí zázraky. Dokud neuvidím neuvěřím, jak praví písmo. Blahoslavení kteří neviděli a uvěřili. To znamená, že člověk věří, ale jeho víra stále hledá i my hledáme. Víra se stane živou až, po našem obrácení, kdy uvěříme, až nás v našem srdci osloví sám Ježíš. Až se napijeme jeho lásky, zakusíme dotyk Boží lásky. Tak jako učedník, který si sáhl do ran Ježíše. Tak i my až si sáhneme na kříž jeho a vlastní ve svém životě a chceme se Ježíše dotýkat tak jako on nás, teprve pak až pak ho často učiníme králem našeho srdce až ho poznáme osobně.

Někteří lidé v té době nevěřili i když slyšeli o zázracích o lásce a o Ježíši o radostné zvěsti. Tak i my dnes nevěříme když tohle všechno slyšíme. Někteří učedníci věřili, protože viděli proměněné apoštoly. Tak i my máme věřit i bez zázraků, ale kdo má otevřené oči vidí zázrak na každém kroku. Všichni poznají, že jsme proměněni láskou a uvěří v Ježíše Krista v lásku nebe i země v našeho Spasitele Ježíše Krista. Tak i my někteří uvěříme podle pravdy a lásky druhých lidí.

Ježíš vyslal své učedníky do světa hlásat jeho a Otcovu lásku. Tak i my jsme vyslanci lásky. Když poznáme Ježíše a učiníme Ho svým králem On bude činit a činí v nás a kolem nás s námi a za nás neboť je v nás, lásku. Tolik Tě, Mě, Vás, Nás miluje. On Tě chce proměnit v lásce.

Pak Ježíš musel vstoupit na nebesa k svému Otci, aby nám mohl být dán jeho Duch Svatý. Nenechal si vůbec nic. Ježíš nám dal, svůj život, svého Ducha. Je to Duch Otce a Ježíše neboť Oni jedno jsou. Poslal nám Ducha Svatého, aby nás vedl ve jménu Ježíše domů k Otci. Je to sám přítomný Ježíš s Otcem v Duchu.

Duch Svatý sestoupil na apoštoly.I na nás sestupuje Duch Svatý. Už nejsme jenom my, ale je On v nás. Tedy člověku se otevírají oči pravdě a lásce. Dostáváme od Boha dary, podle toho jaké poslání lásky máme zde na zemi. Dar proroctví, uzdravovat, vyhánět démony, jazyků, dar víry, těch darů je hodně, ale největší je dal lásky, proto o něj usilujte neboť člověk bez lásky není nic. Když se tak děje ? Děje se při křtu Duchem Svatým. Tak i my se máme nechat pokřtít Duchem Svatým, abychom se k Bohu ještě více přiblížili a zakoušeli v srdci tu nejněžnější lásku již zde na zemi ve svém srdci. Kdo má čisté srdce a opravdu se Bohu otevře zažije vylití Ducha Svatého. Je to Boží dotyk lásky vašeho srdce. Je to ten nejněžnější výraz Boží lásky zde na zemi a co teprve tam. Ježíš a Bůh je živí je zde pořád od stvoření světa a čeká na Tebe. Bůh tě postavil na zem neboť Ti věří, že se dokážeš k němu domů vrátit. A On učiní úplně všechno, aby jsi domů k němu došel.

Ježíšova cesta je pořád otevřená nekončí, neboť On pořád miluje a pracuje láskou. Je otevřená pro každého i pro Tebe. Půjdeš po této cestě s ním ? Proč tohle Bůh dělá? Neboť pro něj znamenáme úplně všechno. Miluje Tě protože Jsi, pro tvé bytí Tě miluje. Tolik stačí lásce, tak je láska veliká a ta láska je Bůh.

Vydržme neboť království nebeské je již mezi námi, zde na zemi a bude pokračovat v nebi, milostivé léto našeho Otce již dávno začalo, kdo vidí, ví o čem mluvím. Ať vám všem Bůh žehná.

 

 

                                                                                                                                                                                                    D.S

Zobrazeno 1018×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio