Jdi pořád dopředu, neohlížej se, jde za tebou tvůj stín.

Křížová cesta, pátý díl

10. 3. 2009 0:09
Rubrika: Moje zásady | Štítky: křížová cesta , pátý díl

 

Křížová cest, pátý díl

S Ježíšem jsou ukřižováni dva zločinci. Jeden po pravici prosí Ježíše o spásu druhý po levici se posmívá. Ježíš praví tomu po pravici. Amen pravím Ti, ještě dnes budeš se mnou v ráji. I my jsme ukřižováni ze zločinci, obrazně řečeno neboť jsme všichni stejní máme vlastní hřích. Každý kdo žije v hříchu je svým způsobem zločinec. Pohané a nevěřící na zemi žijí s námi společně a jdou po stejné cestě k Otci jako my i když bez Ježíše, ale On je u nich a s nimi do poslední chvíle života. Dává jim šanci a čeká. Jeho láska je tak veliká, že i když člověk promarní, promrhá celý život třeba s děvkami, hazardními hrami,.... zkrátka bez víry, bez lásky a bez Boha a Ježíše. V poslední chvíli se mu nabízí. Když člověk umírá dostává další šanci. Tolik dokáže odpustit z lásky. Spousta lisí pozná Ježíše až ve smrti. Tak my těmto bezbožným lidem nemáme odpírat v poslední hodině života smíření s Bohem. A máme jim ji nabídnout. I když jim tu možnost nedáme, ve smrti jim ji Ježíš nabídne sám.

Ježíš umírá a volá k Otci, Bože můj Bože můj, proč jsi mně opustil. Bůh se musel od Ježíše odloučit, aby mohl Ježíš projít poslední branou, smrtí, aby mohl zemřít jako člověk. Ježíš vzal na sebe všechny hříchy světa a proto byl odmítnut, aby my jsem nebyli odmítnuti, ale přijati spět za jeho právoplatné Dědice jeho království. Ale Bůh Ježíše nikdy neopustil, byl a je s ním neustále. I my až zemřeme projdeme branou smrti stejně jako Ježíš. Možná to bude naše poslední zkouška na cestě domů. Bůh se od nás oddělí, aby se s námi mohl po smrti na věky spojit, ale nikdy nás neopustí. Nebudeme odmítnuti, neboť veškeré hříchy, moje, tvoje, vaše na sebe vzal Ježíš. Obětoval se za ně On sám, abych Já, Ty, My mohli dojít nebeského království. Za porušení práva je podle spravedlnosti trest neboť každá mince má dvě strany a tu jednu stranu na sebe vzal Ježíš místo nás, protože miluje tak, jak to my nedokážeme pochopit. Ježíšova poslední slova jsou Otče do tvých rukou poroučím svého Ducha. Ježíš musel zemřít, abychom dostali Jeho a Otcova Ducha lásky a pravdy. Ježíš se cele odevzdal Otci a On se o něj ve smrti postaral. Tak i my až budeme jednou umírat, tak náš vlastní Duch odejde k Otci, k našemu Tatínkovi domů a On se o nás postará. Zahrne nás láskou, kterou jsme hledali zde na Zemi a bude nás milovat dá nám to po čem jsme celý život toužili Lásku.

Tímto se mám nabízí i dnes Ježíš a dává nám vlastní život. Ježíš Ti dal svůj život, aby jsi Ty mohl žít na věky v nebeském království. Zvítězil nad hříchem Láskou NENÁSILÍM. Dokázal nám, že to jde jenom právě takto a ne jinak. Tak jako člověk zemřel v člověku Adamovi hříchem, vstal a vstane člověk v člověku v Ježíši k životu věčnému.

Ježíš zemřel na kříži, ale jeho křížová cesta nekončí, pokračuje i po smrti. Ježíši probodli kopím bok, tedy srdce. Vyšla z něho krev a voda. Co to pro nás znamená. Znamená to, že Ježíšovi rány jsou pořád otevřeny v nás. Že není mrtví ani po smrti ale žije v nás. Je tejný jako my. Pláče s námi, raduje se s námi všechno s námi prožívá ve svém srdci v nás, tak jsme mu blízcí. On nás nikdy neopustí. Z Ježíšova srdce vyšla krev. Krev je život. Touto krví nám daruje život. Touto krví zaplatil za náš hřích a zrušil prokletí, úpis zla kterému lidé propadli vlastním hříchem. Tuto vlastní krev a smlouvu nám Ježíš s Otcem nabízí při proměňování i s vlastním tělem v eucharistii při večeři Páně. Kdy při proměňování na tyto oběti lásky sestupuje Duch Svatý a tento pokrm se stává samotným Ježíšem.

Z Ježíšova boku vyšla voda. Je to voda, která nás očišťuje neustále od našich hříchů. Jak jsem psala v jednom díle cesty Krista. Je to voda, kterou nám Ježíš umývá naše nohy duše, dokud budeme zde na Zemi. Očišťuje nás od našich hříchů. Ta voda je Duch Svatý. Ježíš nám s Otcem po jeho tělesné smrti seslali na zem Ducha Svatého. Je to Duch Otce a Syna Ježíše neboť Oni jedno jsou v sobě a je Jeden Duch Svatý. Duch pravdy a lásky, který nám otvírá oči, aby jsme nebyli slepí, hluší, učí nás lásce,milovat.......... Bůh nás chce naučit všemu čím vším je On sám neboť On je Láska. Jeho Duch se Vylil z jeho srdce na nás na všechny. Daroval se nám i po smrti, abychom nebyli sami na cestě domů. Je to On sám s Otcem v tom Duchu. Vede nás v životě k sobě, stará se o nás nalézá, nás žehná nám a čeká až mu otevřeme své srdce, aby mohl jeho Duch do nás vstoupit. Do našeho srdce, abychom se my sami stávali láskou a Ježíšem. Děje se tak při křtu Duchem svatým, kdy na nás sestoupí Duch Svatý a vede nás životem. Jdeme dobrovolně spolu a s láskou pro lásku v lásce. A tak se vylévá i na nás ve své milosti a požehnání, které nám dává na cestu domů. Bůh Tě chce milovat dovol mu to.

Ježíše sundali z kříže a položili jeho matce na klín, která obmyla jeho rány slzami. Tak i nás když sundají z kříže, tedy zemřeme, dají do náruče těch nejbližších a náruče Ježíšovi a oni se postarají o naše tělo. Všichni práčem, když nám někdo zemře, protože jsme ho milovali, ale Bůh ho a každého z nás miluje více než my všichni, proto si nás každého povolává na věčnost, aby nás mohl milovat, objímat v tváří tvář a být s námi na věčnosti spojen v lásce.

Ježíše dají do hrobu. I nás dají po smrti do hrobu. Ale tady zatím naše křížová cesta těla končí. Tady pokračuje zatím život naší duše a ducha. Nás dají do hrobu, aby se stalo naše tělo prachem neboť jsme jen prach a hlína a v prach se obrátíme, jak nás Otec utvořil. Ježíš vstává po třech dnech z mrtvých. A i my......... o tom a o zmrtvýchvstání si budeme povídat v posledním díle cesty na věčnost.

Ježíš Ti nabízí lásku, vezmi si ji. Dovol mu, aby Tě miloval. Máš svůj osud ve svých rukou. Je jenom na Tobě, kterou cestu životem si zvolíš. Vol dobře.

                                                                                             D.S
Zobrazeno 1268×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio