Jdi pořád dopředu, neohlížej se, jde za tebou tvůj stín.

Umíš používat své dary a víš jaké máš dary?

 

Umíš používat své dary a víš jaké máš dary?

Bůh nás při znovuzrození obdarovává svými dary. Jaké dary to jsou a co s nimi? Pojďme se na to podívat.

Dary jsou nám dávány abychom konaly dílo Boží ke spáse lidí. Dány jsou pro církev, aby rostla v tělo Kristovo a církví je každý z nás. Máme moc Ducha svatého a v něm dary k činění zázraků, mocných činů, uzdravování, učení, vysvobozování, vedení, mluvení v jazycích, mluvení v jazyku, proroctví - mluvení ve vytržení.

1 Korintským 12:28  A v církvi ustanovil Bůh jedny za apoštoly, druhé za proroky, třetí za učitele; potom jsou mocné činy, pak dary uzdravování, služba potřebným, řízení církve, řeč ve vytržení.

Každý z nás má službu v jiných darech.

Při znovuzrození jsme dostali plnou Boží zbroj a všechny dary i vyšší dary.

Vše konáme vírou.

Jak používat dary?

Nejdůležitější je dar Ducha svatého bez kterého bychom nemohly a ani nedostali jediný dar. Proste každý den o naplnění Duchem svatým tedy o jeho plnost. V Bohu čerpáme lásku a tu dáváme dál. Rozdáváme lásku a je potřeba si denně o ni říkat abychom byli plni Ducha svatého, neupadly a měli duchovní sílu. Proste a bude vám dáno.

Dar mocných činů

Dar mocných činů, používáme ke kříšení mrtvých, k rušení kleteb nad městy národy a zeměmi, můžeme třeba zastavit vlak nebo říct vodě aby se rozestoupila nebo naopak při záplavách aby neškodila, můžeme spustit déšť a můžeme zamezit dešti, zkrátka děláme velké zázraky.

Tento dar v soukromí používáme a konáme vírou při modlitbě, když potřebuje něco změnit. Pomodlíme se a odevzdáme to Bohu. Podle naší víry se stane. Je psáno kdyby jste měli víru jako hořčičné semínko hory by jste přenášeli.

Ve službě tento dar mocných činů je k oslavě našeho Pána, aby uvěřily naši bližní zázrakům a zjevila se Boží sláva.

Dar vysvobozování

Dar vysvobozování, používáme na vyhánění démonů z našich bližních a k rozvazování svázaností např. s alkoholem, drogami, pornem, závislostmi na vztazích, penězích, anorexie, bulimie, okultismem, magií ať bílou nebo černou s rozvázání s homeopaticky, východními praktikami a je jich bezpočet od jógy, reiki, silvovu metodu až po alternativní léčby a metody atd.

V soukromí používáme tento dar v modlitbě k vysvobozování vírou ať sebe nebo svých bližních.

Ve službě vysvobozujeme bližní a sebe, aby jsme byli svobodní a na svědectví svých bližních, aby uvěřili v Pána.

Sami sebe můžeme rozvázat.

Ve jménu Ježíše se rozvazuji z toho a .. a přikazuji tomu co za tím stojí a působí, aby odešlo amen.

Dar uzdravování

Dar uzdravování, používáme k uzdravování jakékoli nemoci, kterou má člověk, ať tělesné nebo duševní a k uzdravování zranění v srdci.

Je psáno v Kristu máme a můžeme všechno. Co to pro nás znamená?

Pojďme se na to podívat.

Tedy vírou konáme vše.

Když je někdo třeba nemocný a v modlitbě ho vírou odevzdáme Pánu podle naší víry ho Pán uzdraví. Takto činíme pro jednotlivce.

Pak máme v daru uzdravování službu. Tedy veřejně i soukromně na nemocného vkládáme ruce a uzdravujeme. Tak činíme k oslavě Pána, aby byli zjeveny skutky světu, aby se o nich svět dozvěděl a uvěřil v Ježíše.

Každý se může sám za sebe pomodlit a nemoc odejde. Vše konáme vírou. Jak?

Otče ve jménu mého Pána Ježíše prosím za uzdravení toho a …a přikazuji tomu co za tím stojí a působí aby to odešlo. O to prosím a modlím se ve jménu Ježíše amen.

Dar učení

Dar učení, používáme při četbě písma ke správnému víkladu Bible, tak jak nám zjevuje Bůh Otec a správně jej předáváme dál svým bližním.

V soukromí používáme dar učení k poznávání Boha Otce v písmu tedy v Bibli.

Ve službě používáme tento dar k vykládání písma pro druhé a jejich učení.

Dar vedení

Dar vedení, používáme k vedení svých bližních ke Kristu a ukazujeme jim správný směr k Bohu. Ať jednotlivce nebo společenství.

Dar vedení používáme v soukromí abychom šli po té správné cestě k Bohu a k rozeznávání vnuknutí.

Ve službě používáme dar vedení k vedení společenství nebo jednotlivců k Pánu.

Dar služby

Dar služby, používáme ke sloužení svým bližním, buď na misiích v charitě, k obsloužení nemocných, postižených, malomocných, sloužíme tam kde je potřeba.

Ve službě používáme tento dar pro bližní a sloužíme jim vlastním životem a pomáháme jim službami, které zrovna potřebují.

Dar mluvení v jazycích

Dar mluvení v jazycích používáme, když kážeme Boží slovo a evangelium jinému národu, abychom mluvili jejich řečí, tedy mluvíme všemi jazyky na světě.

Dar jazyků můžeme v soukromí použít na četbu cizí literatury, která nás přiblíží k Bohu nebo zhlédnout cizojazyčné kázání nebo film.

Ve službě používáme tento dar k evangelizaci v jiných národech.

Dar mluvení jazyku

Dar mluvení jazyku používáme buď sami pro sebe. Tedy mluvíme nebeským jazykem a náš duch se v Duchu svatém modlí v nás k Bohu Otci a buduje se náš duch. Pak se můžeme ve vytržení modlit jazykem ve společenství pokud chce Duch svatý společenství něco sdělit. Tedy jedná se zde o proroctví od Boha. Dar jazyku může být ve společenství používán pouze pokud stejným jazykem mluví ještě někdo jiný a začne mluvit proroctví také a ještě k tomu tam musí být dva co mají dar proroctví, aby to bylo správně vyloženo a správně se rozlišovalo.

V soukromí tento dar používáme k prospěchu našeho ducha.

Ve službě používáme tento dar ke komunikaci mezi Bohem a lidmi.

Dar proroctví

Dar proroctví je k rozlišování dobrého a zlého k vykládání zjevení, prorockých snů a vizí. Darem proroctví poznáme kdo je znovuzrozen. Poznáme co se bude dít, jaká je vůle Boží. Umíme poznat v písmu dobu a čas ve kterém se lidstvo nachází a vyložit proroctví v písmu.

V soukromí používáme tento dar k růstu v Pánu a víme co po nás Bůh žádá.

Ve službě používáme tento dar odhalení tajemství pro společenství a církev.

2 Petrův 1:21  Nikdy totiž nebylo vyřčeno proroctví z lidské vůle, nýbrž z popudu Ducha svatého mluvili lidé, poslaní od Boha.

1 Tesalonickým 5:20  prorockými dary nepohrdejte.

Dar vytržení

Dar vytržení používáme když nás Bůh použije k vytržení mysli, ducha nebo těla. Při vytržení mysli prorokujeme a máme vize nebo sny. Při vytržení ducha si nás na chvíli vezme Bůh k sobě domů do nebe a zjeví nám svou slávu nebo nám ukáže na zemi místo o kterém nám chce něco sdělit nebo zjevit. Vytržení ducha je také při klinické smrti. Při vytržení těla jsme s tělem přenesení na jiné místo na světě kde nás zrovna Bůh potřebuje abychom konali dílo Boží.

V soukromí používáme dar vytržení mysli ducha, těla, když dostaneme milost a Bůh nám zjeví jak řešit problém v životě za který jsme se modlili.

Ve službě používáme dar vytržení když dostaneme milost k oznámení tomu co nám Bůh dá do srdce abychom sdělili lidstvu.

Pak dostáváme osobní dary pro nás samotné aby každý z nás rostl v Kristu.

Dar pokory, rozlišování duchů, dar moudrosti, tichosti, něžnosti, soucitnosti, milosrdnosti, přívětivosti, síly, odvahy, smělosti, vytrvalosti, pevnosti, trpělivosti, sloužit lásce, radosti, pokoje, …..celý papír by nestačil.

Jsou, ale vyšší dary o které máme usilovat a jeden z nich je nejvyšší, láska. Vyšší dary jsou dar víry, naděje a lásky. Až uzříme Pána víra pomine nebude jí třeba, naděje pomine neboť budeme s Pánem a zůstane jenom Láska neboť Bůh je láska.

1 Korintským 13:13  A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

Každý kdo dostal od Boha dar lásky cítí v srdci teplo, které sálá do celého těla a cítí Boží přítomnost v sobě tedy lásku. V lásce je všechno.

1 Korintským 13:1  Kdybych mluvil jazyky lidskými i andělskými, ale lásku bych neměl, jsem jenom dunící kov a zvučící zvon.

2  Kdybych měl dar proroctví, rozuměl všem tajemstvím a obsáhl všecko poznání, ano kdybych měl tak velikou víru, že bych hory přenášel, ale lásku bych neměl, nic nejsem.

3  A kdybych rozdal všecko, co mám, ano kdybych vydal sám sebe k upálení, ale lásku bych neměl, nic mi to neprospěje.

4 Láska je trpělivá, laskavá, nezávidí, láska se nevychloubá a není domýšlivá.

5 Láska nejedná nečestně, nehledá svůj prospěch, nedá se vydráždit, nepočítá křivdy.

6  Nemá radost ze špatnosti, ale vždycky se raduje z pravdy.

7  Ať se děje cokoliv, láska vydrží, láska věří, láska má naději, láska vytrvá.

8 Láska nikdy nezanikne. Proroctví - to pomine; jazyky - ty ustanou; poznání - to bude překonáno.

9  Vždyť naše poznání je jen částečné, i naše prorokování je jen částečné;

10  až přijde plnost, tehdy to, co je částečné, bude překonáno.

Učení nebude třeba neboť bude všechno zjeveno, proroctví nebude třeba neboť bude všechno vyplněno a odhaleno, mluvení v jazycích nebude třeba neboť budeme mluvit jednou řečí, služba nebude potřeba neboť je psáno setřu jim každou slzu z tváře tedy se o nás bude starat Bůh, vést nebude potřeba neboť nás povede Bůh, uzdravovat nebude potřeba neboť s Pánem nebude nemocí, vysvobozovat nebude potřeba neboť v nebi nebude hřích ani démoni, zázraky nebude potřeba činit ani mocné činy neboť budeme mít všechno po čem lidské srdce touží.

Všechny dary máme v Kristu, ale musíme si říct, aby je Bůh v nás obnovil.

Lukáš 11:13  Jestliže tedy vy, ač jste zlí, umíte svým dětem dávat dobré dary, čím spíše váš Otec z nebe dá Ducha svatého těm, kdo ho o to prosí!"

1 Korintským 12:31  Usilujte o vyšší dary! A ukážu vám ještě mnohem vzácnější cestu:

Efezským 6:16  a vždycky se štítem víry, jímž byste uhasili všechny ohnivé střely toho Zlého.

Všechno konáme vírou bez víry dary nefungují.

Bůh je láska, zůstávejte v lásce.

Milost a pokoj od Boha Otce, Ježíše Krista a Ducha svatého ať zůstává s vámi na věky věků.

D.S.

07 Stopa 7.mp3

Zobrazeno 5410×

Komentáře

wasek

Díky... velmi podnětné ...!

HonziB

moc dobře a odvážně napsáno...

verci

díky za pěkný článek...,,Ať se děje cokoliv, láska vydrží, láska věří, láska má naději, láska vytrvá."...

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio